haltech dual channel wideband (HDCW) installation 350z

Questions about the Platinum Pro Harness 350Z and R35? Ask here.
QXZ9027MKII
Posts: 10
Joined: Mon Nov 29, 2010 2:12 am

haltech dual channel wideband (HDCW) installation 350z

Postby QXZ9027MKII » Wed Aug 24, 2011 6:40 am

I bought a haltech dual channel wideband (HDCW), the one with the 2 trim pots, which i would like to install it on my 350z pro harness.

-now the HDCW has 5 wires:-

Red to ignition switch 12v+
2 Black identical in thickness to be mounted on chassis Ground.
white for channel1 (0-5v analog)
blue for channel2 (0-5v analog)

- Connection Method:

Now do i connect the White & Blue wire to the black 4 position AMP connector fitted to the patch harness and leave the Signal ground & the +13.8v Switched unconnected.

black 4 positon AMP Connector.jpg


- O2 Wideband Calibration In ECU Manage:

is the voltage table on the o2 wideband tab which is provided with base map from haltech is for the HDCW voltage range, or i need to change, because I'm having hard time finding the HDCW voltage range table on the Internet and it is not provided in instruction paper provided with HDCW Kit.

O2 Wideband 1 calibration.jpg

LMS_689
Posts: 1397
Joined: Thu Oct 18, 2007 6:30 am
Location: Floyds Knobs, IN USA
Contact:

Re: haltech dual channel wideband (HDCW) installation 350z

Postby LMS_689 » Thu Aug 25, 2011 12:51 am

I connect the wideband to the switched 12v and ground on the connector you have shown. So, all five wires from the wideband controller would connect to the 4-pin connector.

The calibration for the wideband is 0V = 10:1 and 5V = 20:1.
Haltech Parts and Accessories
Custom Harness Construction
http://www.lms-efi.com
chris@lms-efi.com
502-515-7482

QXZ9027MKII
Posts: 10
Joined: Mon Nov 29, 2010 2:12 am

Re: haltech dual channel wideband (HDCW) installation 350z

Postby QXZ9027MKII » Thu Aug 25, 2011 1:36 am

thanks for the calibration data

in regards to the 2 black ground wires it states that you should connect them to a chassis ground, i will not harm anything if i connect them to the signal ground ?

QXZ9027MKII
Posts: 10
Joined: Mon Nov 29, 2010 2:12 am

Re: haltech dual channel wideband (HDCW) installation 350z

Postby QXZ9027MKII » Thu Sep 01, 2011 7:52 am

I connected the 2 ground wires to the chassis, and its working perfectly plus i connected the VEI dual band AFR Gauge, this gauge is terrific, specially with the filtering option it has.

TunerMax
Posts: 15
Joined: Fri Apr 13, 2012 2:06 am

Re: haltech dual channel wideband (HDCW) installation 350z

Postby TunerMax » Fri Aug 03, 2012 12:57 am

LMS_689 wrote:I connect the wideband to the switched 12v and ground on the connector you have shown. So, all five wires from the wideband controller would connect to the 4-pin connector.

The calibration for the wideband is 0V = 10:1 and 5V = 20:1.



Question about this calibration, do you select 10:1 and 20:1 then just linearize the points in between?

LMS_689
Posts: 1397
Joined: Thu Oct 18, 2007 6:30 am
Location: Floyds Knobs, IN USA
Contact:

Re: haltech dual channel wideband (HDCW) installation 350z

Postby LMS_689 » Fri Aug 03, 2012 4:05 am

Yes.
Haltech Parts and Accessories
Custom Harness Construction
http://www.lms-efi.com
chris@lms-efi.com
502-515-7482


Return to “Platinum Pro Harness”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest