Page 2 of 2

Re: Transient Throttle weird

Posted: Mon Oct 16, 2017 6:44 am
by EvilEvolution8
Thanks for your advice.
I Will try your configuration...very interested the using of disenrich.

I don't nave DBW...i still using standard TPS.

Re: Transient Throttle weird

Posted: Mon Nov 06, 2017 7:15 am
by skp_buggy
Hello dear

I had similar to your problem.
My aftermarket intake flange was not straight due to tig weldings over heat, i found this problem by using carb cleaner spray it around the intake while the engine is running idle, whenever engine is soaked the spray from the leaked area it will choke and you will find the vacuum leak, it was very very small area that was leaking, and some times you will find a pin holes like a needle tip size sue to poor welder skills,


I hope this will help

Re: Transient Throttle weird

Posted: Mon Nov 06, 2017 8:35 pm
by EvilEvolution8
Thanks buggy,
I will check vacuum leaks carefully ;)

Re: Transient Throttle weird

Posted: Mon Jan 22, 2018 8:16 am
by Mobne_s13
How did it go?

Re: Transient Throttle weird

Posted: Tue Jan 23, 2018 8:49 am
by EvilEvolution8
Mobne_s13 wrote:How did it go?


after some test i put back the stock injectors and all works fine...with FIC/ASNU 1050 SP (high impedance 14 holes) with latency and flow provided from manufacturer the AFR is horrify lean on fast TPS movement.
I don't undersand why...

Re: Transient Throttle weird

Posted: Mon Apr 30, 2018 4:52 pm
by Mobne_s13
Can someone clafify the transient throttle tuning logics to me?

All my settings in the ecu is from the default table expect I have changed the values in the 3D map.

I have individual throttle bodies, maybe this is why it’s harder to get it good.
My issue now is that I have the feeling the transient throttle adds fuel to many MS.

I have good throttle response but the aft goes rich, about 10-11 afr even a second after I went WOT.

Is there a setting on how long after WOT it still adds fuel?

Re: Transient Throttle weird

Posted: Mon Apr 30, 2018 10:04 pm
by Peterson
Enrichment decay rate.

Re: Transient Throttle weird

Posted: Tue May 01, 2018 12:22 am
by Mobne_s13
Im going to try spadam9 setup and see How it works.

Many of the settings are totally different from mine.
I have individual throttle bodies so maybe it won’t work for me but let’s se :)

Re: Transient Throttle weird

Posted: Wed May 02, 2018 2:05 am
by Mobne_s13
The new settings seems to be better. But still not spot on. The ITB needs much more fuel on the left lower side on the transient map. This map has lime 0 there and I need about 60.

Well some more tuning to do I guess. :)

Re: Transient Throttle weird

Posted: Fri May 04, 2018 3:38 am
by Mobne_s13
Im in the situation now that the throttle response is really good. All driving in the same gear works well.

But after high and changing gear fast and back to full throttle I’m hitting a lean spot.
It’s difficult to see where I am in the map at this point.

Can anyone familiure with this help me out where I should be doing changes in the map.
I gue all engines in this condition should end up in almost the same spot in the map.

Thanks!

Re: Transient Throttle weird

Posted: Thu May 10, 2018 4:14 am
by Mobne_s13
All tps filters is at 1.
No delays in the setup.

When hitting wot fast I’m getting a lean spot and after that it gets rich (like 10afr).

No matter what I try I just can’t get the lean spot
To go away.

It’s just like the ecu can’t deliver the fuel fast enough at that point.

750cc ev14 Bosch Injectors and e85. Are they to small to use with individual throttle bodies?

I’m using the setup provided by the user here in the forum with minor adjustments. Works well on most throttle conditions expect really fast wot.

Can the dead times cause this if they are a bit of?
Firing angles???

Please help me.