Is a wideband per cylider possible with elite 2500?

Questions about the Elite Series ECU's? Ask here.
Rmr298
Posts: 198
Joined: Wed Jul 30, 2008 3:25 am

Is a wideband per cylider possible with elite 2500?

Postby Rmr298 » Thu Nov 23, 2017 2:26 pm

Hi, I saw the new Haltech Video where Matt talks to kamizake and he mentioned that he was running a wideband per cylinder. Is the Elite 2500 capable of running a wideband per cylinder on a turbocharged car? Does it automatically compensate for the pressure behind the turbo? if not will this be available as a software upgrade in the near future? thanks!

User avatar
HaltechMatthew
Haltech Staff
Posts: 2452
Joined: Tue Feb 07, 2012 11:45 am
Location: Sydney, Australia
Contact:

Re: Is a wideband per cylider possible with elite 2500?

Postby HaltechMatthew » Thu Nov 23, 2017 3:56 pm

Per cylinder yes. Under pressure no.

Rmr298
Posts: 198
Joined: Wed Jul 30, 2008 3:25 am

Re: Is a wideband per cylider possible with elite 2500?

Postby Rmr298 » Thu Nov 30, 2017 1:53 pm

HaltechMatthew wrote:Per cylinder yes. Under pressure no.

Ok since his car is NA I can see it working for him and not for a turbocharged car. Do you know if this is on the table of a possible future upgrade?

User avatar
HaltechMatthew
Haltech Staff
Posts: 2452
Joined: Tue Feb 07, 2012 11:45 am
Location: Sydney, Australia
Contact:

Re: Is a wideband per cylider possible with elite 2500?

Postby HaltechMatthew » Thu Nov 30, 2017 2:39 pm

It is more up to the controller itself, not really the ECU. Maybe in future but in all honesty for all the work involved I can count on less than one hand how many people are actually using this that I have seen, so I could say it is not the highest priority.

But yes, NA he will be completely fine.


Return to “Elite Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests