Haltech Elite 1000 SR20DET P0373 Code

Questions about the Elite Series ECU's? Ask here.
JayJay11
Posts: 2
Joined: Fri Sep 21, 2018 3:43 am

Haltech Elite 1000 SR20DET P0373 Code

Postby JayJay11 » Fri Sep 21, 2018 10:12 am

I'm having a issue getting my S13 Nissan 240sx with a Redtop SR20DET to fire up using the Elite 1000 with the plug and play harness. I've switched the jumpers around and went over the quick start guide about 10 times just to be sure I'm not missing anything (also changed the injector flow) Its cranks, almost fires, and then dies. Its throwing a P0373 code and I cant seem to find that much information on that.

Also, I can plug my old Apexi Power FC back in and it will fire up right away. So I'm kind of lost on this now. 


This is also my first time using a Haltech product so please bare with me!
Any help?

Mobne_s13
Posts: 269
Joined: Sun May 25, 2008 8:56 pm

Re: Haltech Elite 1000 SR20DET P0373 Code

Postby Mobne_s13 » Fri Sep 21, 2018 11:34 pm

Best you can do is call their support. :)

JayJay11
Posts: 2
Joined: Fri Sep 21, 2018 3:43 am

Re: Haltech Elite 1000 SR20DET P0373 Code

Postby JayJay11 » Sat Sep 22, 2018 3:28 am

Mobne_s13 wrote:Best you can do is call their support. :)



Yeah, I've been in touch with them. Unfortunately their office in Kentucky has the same hours that I work. So I'm going to have to plan some time off so they can "remote in" and see what the issue is :( :( .

User avatar
Drwaffles
Posts: 68
Joined: Sat Jul 28, 2018 11:51 pm

Re: Haltech Elite 1000 SR20DET P0373 Code

Postby Drwaffles » Sun Sep 23, 2018 11:47 am

Yeah, need to call their support. Might be slight variation in the timing pickups on the USDM models or something.
Did you check and set the TDC offset angle with a timing light?


Return to “Elite Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests