boost control problems

Questions about the Platinum Sport series ECU settings or features? Ask here.
mathuex
Posts: 7
Joined: Tue Feb 06, 2018 12:41 am

boost control problems

Postby mathuex » Sun Mar 03, 2019 2:22 am

Hello Community,

i have a small issue on my racecar with an new platinum sport 1000 ecu. the boost goes up to 2.9 bar till the over boost cuts.
i suspect the wastegate stays allways closed (max. pressure) because the boost solenoid dont work. i mounted the solenoid (HT-020400) it like the description -> DPO3 (fixed 12v pullup) and switched 12V and selected this in the map. But i dont know why the boost goes up to 2.9bar (abs.)??

tube connection scetch:

Image

can anybody help me please.

thanks in advance
BR

User avatar
HaltechMatthew
Haltech Staff
Posts: 2825
Joined: Tue Feb 07, 2012 12:45 pm
Location: Sydney, Australia
Contact:

Re: boost control problems

Postby HaltechMatthew » Tue Mar 05, 2019 12:09 pm

I think you need to google boost control plumbing. :D
Many images will show how it should be done for either internal or external wastegate systems.

mathuex
Posts: 7
Joined: Tue Feb 06, 2018 12:41 am

Re: boost control problems

Postby mathuex » Sun Mar 17, 2019 6:42 pm

HaltechMatthew wrote:I think you need to google boost control plumbing. :D
Many images will show how it should be done for either internal or external wastegate systems.


thanks matthew :D


Return to “Platinum Sport Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests